Ikväll-trädgårdsbesök!

Hos Anita och Odd Sörvik i Degeberga

Under 6-7 år har de omvandlat sin BONDgård till TRÄDgård i kanten av bokskog och ängar. Här finns många exotiska träd och buskar. I pergolan klänger rosor och klematis. Stenmurar kantas av långa perennrabatter i samstämda färger. Blåregnet och pionerna är som vackrast vid denna tid. Föreningen bjuder på fika. Regnar det kan vi slå oss ner på logen eller i orangeriet.

Plats: Olserödsvägen 131:15 Degeberga. På Olserödsvägen sväng ner till vänster vid den prickiga cykeln. Inträde: Fritt för medlemmar, medföljande gäster 50 kr

Rosor, rosor, rosor

Onsdag den 19 april kl 19:00! Har du köpt en helt underbar ros, kommer hem med den och upptäcker att du inte riktigt vet var du placera den? Då är kvällens föredrag något för dig! Vi får lära oss av Carina och Christer Svensson hur rosor hittar sitt rätta sammanhang. Carina och Christer äger den kända rosenträdgården i Onslunda. Blir man sedan så vådligt förtjust i sin nya ros att man vill ha fler kan man sticklingföröka den. Även detta får vi höra om. Läs vidare på Aktuellt program

Svenssons trädgård i Onslunda

Svenssons trädgård i Onslunda

Årsmötet i hamn

Lisa Ising

Lisa Ising

Nu är det vår på riktigt…förra veckan hade ÖTS sitt årsmöte och 2017 klarade vi oss utan snökaos, som tur var! Efter årsmötesförhandlingarna lyssnade vi alla på Lisa Ising och hennes berättelser kring ett helt gäng trädgårdslegender. Hon beskrev många härliga samtal, visade bilder och gav oss tips som hon fått av trädgårdspersonligheterna. Spännande!

 

Årsmöte

Onsdagen den 15 mars 2017 är det dags för Österlens trädgårdssällskaps årsmöte. Här hittar du förra årets (2016) verksamhetsberättelse. Utöver årsmötet får vi denna kväll även träffa härliga Lisa Ising som…

Tradgardslegender-477x600

bland mycket annat har skrivit om flera av de passionerade entusiaster som format dagens Trädgårdssverige. Tillsammans går de på blomstervandringar och trädgårdskalas, rensar ogräs och åker lastbil. Och framförallt pratar de trädgård. Alla bjuder generöst in till sina egna gröna världar och på sin djupa kunskap.

Under kvällen kommer Lisa att berätta om dessa möte.

Se vidare på vårt aktuella program.

Fråga experterna!

Vilken planta passar här? Hur mycket skall jag gödsla grönsakerna? Vad skall jag jordförbättra med? När kan jag flytta plantorna? Hur ska jag göra i långa torkperioder? Vi trädgårdsägare får ta ställning till många frågor. Denna kväll får vi svar på våra frågor, då vi samlat tre experter med kunskap inom olika områden. Ta med papper och penna och kom och lär er mer om trädgårdens skötsel. Expertpanelen består av: Lena och Kjell Åberg, Åbergs plantskola Ystad och Eva Mathiasson, trädgårdstekniker och författare.

Åbergs_1-Foto_-Lena_Birgersson-150x150Eva M

Onsdag 15/2 kl. 19:00 Frågor till expertpanelen

Plats: Österlens museum i Simrishamn. Inträde: Medlemmar 30 kr, övriga 80 kr. Fika 20 kr. Växtlotteri!

Luktärter och julkalas

På onsdag den 16 november kl. 19.00  lyssnar vi på Cecilia Wingård när hon berättar om ’’Doft, romantik och längtan’’ Då ska det handla om luktärter från flydda tider, och vi får både inspiration och odlingsråd. Cecilia berättar och visar bilder och har fröer med till försäljning. ÖTS bjuder på glögg & julfika med kaffe eller te. Du som kommer får gärna bidra till gottebordet med hemgjort eller köpt julgodis.

Plats: Österlens Museum i Simrishamn Inträde: Medlemmar 30 kr, övriga 80 kr. Fika 20 kr. Stort lotteri!

Varmt välkomna!

Härliga höst!

Susanna Widlundh, som är författare till flera trädgårdsböcker och frilansande trädgårdsskribent, besöker oss i Österlens trädgårdssällskap. Hon kommer att prata om sin senaste bok Härliga höst, om Piet Oudolf och även lite om sin egen trädgård i Tryde, utanför Tomelilla.

Välkomna till Österlens museum i Simrishamn onsdag 19/10 kl 19:00 Inträde för medlemmar 30 .- för icke medlemmar 80.- Fika 20.-

Växtlotteri som vanligt. Ta med plantor om du har överskott i din trädgård!

harliga-host-s-widlundh

Ulla Hårde 21/9

Ullas favorit, den engelska sydkusten i Dorset blir ett av ämnena i kvällens föreläsning om engelska trädgårdar. Här möts vi av långa strandpromenader, skaldjur och piren i Lyme Regis (”Den franska löjtnantens kvinna”).

Vill du bli medlem nu betalar du endast en del av medlemsavgiften men får naturligtvis medlemsrabatten på våra evenemang.

Det blir fika och växtlotteri också under kvällen.

Välkomna!

Växtmarknad

I morgon den 17 september ses vi i trädgården vid Simrishamns museum och byter, köper eller säljer plantor. Här möts amatörer och proffs och här pratas det trädgård!

Mellan kl 10 och kl 13 finns vi föreningar (Österlens trädgårdssällskap, Tjörnedala trädgårdsförening och Österlenrosor), säljare och köpare på plats.

Ett litet tips: de bästa godbitarna går ofta först 😉

 

Illstorps Östergård

blir vårt nästa trädgårdsbesök. Den anrika fyrlängade korsvirkesgården omges av en fantastisk rosenträdgård. Vi får också se en frodig köksträdgård, många olika installationer och sittplatser.

Som vanligt går medlemmar in gratis och medföljande gäster betalar 50:-

För närmare vägbeskrivning se Aktuellt program Kolla också in deras egen webbplats: Illstorps Östergård

Vi ses i trädgårdsvimlet!