Våren?

Vi trodde våren kommit, men hur blev det med det? Vi i Öts har nu hunnit med två av ”vårens” föredrag och nästa vecka väntar det tredje. Sophia Callmer visar och berättar kring skapande av sina egna trädgårdar. Missa inte detta, det blir med säkerhet många fina bilder (Sophia är konstnär och fotograf).

God Jul & Gott Nytt Trädgårdsår

önskar vi alla odlingsvänner!

Varmt tack till er alla som gjort det gångna året spännande, intressant och nyskapande! Alla trevliga möten i trädgårdsvimlet, alla tips och idéer och härligt inspirerande samtal!

tomte

Snart kommer ljuset åter och inte så långt efter det även värmen – och så förstås Österlens trädgårdssällskaps nya program för 2018!

Vi ses!

Möt Karin Larsson

Imorgon, onsdag den 18 oktober kl 19:00.

Kulturvetaren och författaren Elisabeth Svalin Gunnarsson tar oss med till gården Lilla Hyttnäs i Sundborn. Här bodde Sveriges mest kända konstnärspar, Carl och Karin Larsson. Nu får du chans att uppleva Karins djärva och charmiga trädgård i ord och bild! Samtidigt får du del av hennes praktiska råd. Med sin känsla för färg och form var textilkonstnären Karin en föregångare, också i sitt sätt att se på trädgården. Här kan du läsa mer Aktuellt program

 

i-min-tradgard-vill-jag-vara-karin-en-praktisk-tradgardsberattelse-fran-sundborn

 

 

Specialvisning

Följ med oss i ÖTS och få en specialvisning av Den Engelska Trädgården. Här finns mycket spännande, vackert och fängslande att uppleva för alla trädgårdsintresserade.

Medlemmar i Österlens Trädgårdssällskap få 15% vid köp av växter. OBS du måste visa ditt medlemskort.

Läs mer här!

Ikväll-trädgårdsbesök!

Hos Anita och Odd Sörvik i Degeberga

Under 6-7 år har de omvandlat sin BONDgård till TRÄDgård i kanten av bokskog och ängar. Här finns många exotiska träd och buskar. I pergolan klänger rosor och klematis. Stenmurar kantas av långa perennrabatter i samstämda färger. Blåregnet och pionerna är som vackrast vid denna tid. Föreningen bjuder på fika. Regnar det kan vi slå oss ner på logen eller i orangeriet.

Plats: Olserödsvägen 131:15 Degeberga. På Olserödsvägen sväng ner till vänster vid den prickiga cykeln. Inträde: Fritt för medlemmar, medföljande gäster 50 kr