Trädgårdsbesök

På måndag den 4 juni gör vi säsongens första studiebesök hos Jette och Werner i Jettes Have.

Under åtta år har de byggt upp sin trädgård med tanke på mångfald. En ätbar och blommande trädgård i ständig förändring. Här finner vi en del med köksträdgård och växthus, samt en del med perenner, skulpturer och vatten. Här får vi också se en insekts- och fågelvänlig variation i växtligheten.

Läs mer om hur du hittar dit och när det är.

 

 

Dags för trädgårdsbesök

Ja nu har de ju kommit med besked, våren och sommaren. Nästan samtidigt dök de upp i vårt lilla hörn av Sverige. Vi har avslutat inomhusaktiviteterna för säsongen och framför oss har vi nu en hel rad spännande trädgårdar som vi får besöka. Håll koll på det aktuella programmet. Som medlem går du in gratis på alla trädgårdsbesök och vill du ta med en vän, som inte är medlem, betalar hen 50 kr.

Vi kommer också att kalla till ett extra årsmöte – mer om det lite senare.

Vi ses i trädgårdsvimlet!

Våren?

Vi trodde våren kommit, men hur blev det med det? Vi i Öts har nu hunnit med två av ”vårens” föredrag och nästa vecka väntar det tredje. Sophia Callmer visar och berättar kring skapande av sina egna trädgårdar. Missa inte detta, det blir med säkerhet många fina bilder (Sophia är konstnär och fotograf).

God Jul & Gott Nytt Trädgårdsår

önskar vi alla odlingsvänner!

Varmt tack till er alla som gjort det gångna året spännande, intressant och nyskapande! Alla trevliga möten i trädgårdsvimlet, alla tips och idéer och härligt inspirerande samtal!

tomte

Snart kommer ljuset åter och inte så långt efter det även värmen – och så förstås Österlens trädgårdssällskaps nya program för 2018!

Vi ses!

Möt Karin Larsson

Imorgon, onsdag den 18 oktober kl 19:00.

Kulturvetaren och författaren Elisabeth Svalin Gunnarsson tar oss med till gården Lilla Hyttnäs i Sundborn. Här bodde Sveriges mest kända konstnärspar, Carl och Karin Larsson. Nu får du chans att uppleva Karins djärva och charmiga trädgård i ord och bild! Samtidigt får du del av hennes praktiska råd. Med sin känsla för färg och form var textilkonstnären Karin en föregångare, också i sitt sätt att se på trädgården. Här kan du läsa mer Aktuellt program

 

i-min-tradgard-vill-jag-vara-karin-en-praktisk-tradgardsberattelse-fran-sundborn