Specialvisning

Följ med oss i ÖTS och få en specialvisning av Den Engelska Trädgården. Här finns mycket spännande, vackert och fängslande att uppleva för alla trädgårdsintresserade.

Medlemmar i Österlens Trädgårdssällskap få 15% vid köp av växter. OBS du måste visa ditt medlemskort.

Läs mer här!

Ikväll-trädgårdsbesök!

Hos Anita och Odd Sörvik i Degeberga

Under 6-7 år har de omvandlat sin BONDgård till TRÄDgård i kanten av bokskog och ängar. Här finns många exotiska träd och buskar. I pergolan klänger rosor och klematis. Stenmurar kantas av långa perennrabatter i samstämda färger. Blåregnet och pionerna är som vackrast vid denna tid. Föreningen bjuder på fika. Regnar det kan vi slå oss ner på logen eller i orangeriet.

Plats: Olserödsvägen 131:15 Degeberga. På Olserödsvägen sväng ner till vänster vid den prickiga cykeln. Inträde: Fritt för medlemmar, medföljande gäster 50 kr

Rosor, rosor, rosor

Onsdag den 19 april kl 19:00! Har du köpt en helt underbar ros, kommer hem med den och upptäcker att du inte riktigt vet var du placera den? Då är kvällens föredrag något för dig! Vi får lära oss av Carina och Christer Svensson hur rosor hittar sitt rätta sammanhang. Carina och Christer äger den kända rosenträdgården i Onslunda. Blir man sedan så vådligt förtjust i sin nya ros att man vill ha fler kan man sticklingföröka den. Även detta får vi höra om. Läs vidare på Aktuellt program

Svenssons trädgård i Onslunda

Svenssons trädgård i Onslunda

Årsmötet i hamn

Lisa Ising

Lisa Ising

Nu är det vår på riktigt…förra veckan hade ÖTS sitt årsmöte och 2017 klarade vi oss utan snökaos, som tur var! Efter årsmötesförhandlingarna lyssnade vi alla på Lisa Ising och hennes berättelser kring ett helt gäng trädgårdslegender. Hon beskrev många härliga samtal, visade bilder och gav oss tips som hon fått av trädgårdspersonligheterna. Spännande!

 

Årsmöte

Onsdagen den 15 mars 2017 är det dags för Österlens trädgårdssällskaps årsmöte. Här hittar du förra årets (2016) verksamhetsberättelse. Utöver årsmötet får vi denna kväll även träffa härliga Lisa Ising som…

Tradgardslegender-477x600

bland mycket annat har skrivit om flera av de passionerade entusiaster som format dagens Trädgårdssverige. Tillsammans går de på blomstervandringar och trädgårdskalas, rensar ogräs och åker lastbil. Och framförallt pratar de trädgård. Alla bjuder generöst in till sina egna gröna världar och på sin djupa kunskap.

Under kvällen kommer Lisa att berätta om dessa möte.

Se vidare på vårt aktuella program.

Fråga experterna!

Vilken planta passar här? Hur mycket skall jag gödsla grönsakerna? Vad skall jag jordförbättra med? När kan jag flytta plantorna? Hur ska jag göra i långa torkperioder? Vi trädgårdsägare får ta ställning till många frågor. Denna kväll får vi svar på våra frågor, då vi samlat tre experter med kunskap inom olika områden. Ta med papper och penna och kom och lär er mer om trädgårdens skötsel. Expertpanelen består av: Lena och Kjell Åberg, Åbergs plantskola Ystad och Eva Mathiasson, trädgårdstekniker och författare.

Åbergs_1-Foto_-Lena_Birgersson-150x150Eva M

Onsdag 15/2 kl. 19:00 Frågor till expertpanelen

Plats: Österlens museum i Simrishamn. Inträde: Medlemmar 30 kr, övriga 80 kr. Fika 20 kr. Växtlotteri!