Böcker & artiklar

Utgivningen av trädgårdslitteratur är enorm och självfallet kan vi inte presentera alla. Nedan följer ett axplock av böcker som vi funnit intressanta.

Jenny Neikell ´Surtanten´
Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier

Jennys nya bok om fermentering av grönsaker. Många goda tips och mycket kunskap och inte minst, massor med recept som gör att vi kan bevara delar av våra skördar till vintern.

 Elin Unnes, The Secret Gardener  En härlig bok om hur man verkligen kan fastna i odlingens glädje och vedermödor.  The Secret Gardener
 Ulla Hårde Läs om hennes egna böcker på www.ullaharde.se/bocker.html Här hittar du Ullas litteraturlista med många läsvärda tips.
Upplev engelska trädgårdar

Upplev engelska trädgårdar

Härliga höst av Susanna Widlundh och Lina Karna Kippel

På hösten går livet i trädgården in i ett lugnare tempo. Ogräsen är inte så ettriga, många av måstena är avklarade, gräsmattan växer inte lika frenetiskt och solen bränner inte så intensivt. Ta hjälp av Susanna Widlundhs tips och förläng säsongen till den första snön.

Sommarblommor är särskilt användbara i krukor och urnor och här ges förslag på växter som håller sig fina långt fram på hösten – kanske ända fram till vintern.

Träd och buskar är i många fall som allra vackrast på hösten. Hösten är också en perfekt årstid att plantera och förbereda trädgården för den kommande våren. Med nya lökväxter kan nästa säsong inledas ännu bättre än den förra och perenner och buskar som planteras på hösten får en bra start till kommande vår.

harliga-host-s-widlundh