Om föreningen

Österlens Trädgårdssällskap bildades i september 2003. Vi är en av ca 170 lokala förening i Riksförbundet Svensk Trädgård, Sveriges största trädgårdsorganisation, med drygt 32.000 medlemmar. Vår lokalförening har ca 300 medlemmar med anknytning till Österlen.

Vårt motto har sedan starten varit att förmedla inspiration, kunskaper och kontakter.

Tillsammans kan vi öka våra kunskaper om trädgård. Vi kan fördjupa vårt trädgårdsintresse genom att titta på varandras trädgårdar, lyssna på inspirerande föredrag, göra utflykter, gå kurser och vara med i intressegrupper.

Vårt mål är att under trivsamma former lära oss mer om våra trädgårdar.  Hur vi skyddar och bevarar smådjur och natur till glädje för människor och växter. Hur skyddar vi våra växter mot skadedjur på bästa och mest naturvänliga sätt? Vad kan vi odla? Vad behöver våra trädgårdar för att må bra? Trädgårdsintresset får möjlighet att breddas och fördjupas genom föredrag, gemensamma utflykter, kurser och andra aktiviteter.

Under sommarsäsongen brukar vi koncentrera oss på att ha utomhusaktiviteter. Att besöka trädgårdar i alla former och storlekar är väldigt uppskattat bland våra medlemmar. Vi är väldigt glada att så många av våra medlemmar vill öppna sina trädgårdar för oss i trädgårdssällskapet.

Kontakta oss med e-post eller skicka ett meddelande via vårt kontaktformulär.

Våra stadgar finns här.

Gilla oss på facebook